El Grup de Danses d’Ibi es forma en 1945, compost per parelles de dones solament i en 1956 es constitueix com a grup mixt.
Per aquestes dates de mitjan cinquanta, es dediquen més que res a donar-se a conéixer; i per a desenvolupar aquesta missió participen activament en els “Festivals d’Espanya”; els quals els porten a aconseguir el 2n premi Nacional l’any 1962. En el 1967 arriba la primera eixida a l’estranger, i en el 71 aconsegueix la Medalla d’Or del Sindicat Nacional d’Hostaleria i Activitats Turístiques, en el 77 la primera aparició en Televisió; i a partir d’ací, el Grup comença a fer mostres del seu folklore per tota Espanya i l’estranger, portant el nom d’Ibi allí on se li requerisca;
participant en els festivals de les províncies de: Albacete, Alacant, Almeria, Barcelona, Burgos, Càceres, Castelló, Ciudad Real, Còrdova, Osca, Granada, Guipúzkoa, La Rioja, Madrid, Màlaga, Múrcia, Toledo, Segòvia, Pontevedra, Illes Canàries, Terol, Palència i València. I a el estranger: Portugal, França, Suïssa, Bèlgica i República Txeca.
El Grup compta amb quatre edicions discogràfiques, ha participat en diversos programes de T.V., va col·laborar en la creació de l’Escola Municipal de Dansa, per la qual han desfilat més de 1.000 alumnes de totes les edats;
és membre del Centre d’Estudis Iberuts, està associada a la F.E.A.F. (Federació Espanyola d’Agrupacions Folklòriques) i al costat de 8 poblacions de la província d’Alacant, funden la F.A.A.F. (Federació Alacantina de Agrupacions Folklòriques).
Un dels nostres reptes va ser la celebració del “CINQUANTENARI” del nostre Grup, tasca àrdua pels diferents festivals que vam estar realitzant durant l’any 1995, coincidint amb la visita de Sa altesa Reial el Príncep d’Astúries en la qual vam ser els encarregats de donar-li la benvinguda i vam tindre l’honor de mostrar-li el nostre Folklore en un acte senzill però entranyable i d’una gran emotivitat.
Com a colofó d’aquest 50 Aniversari, decidim plasmar tot el succeït durant aquests cinquanta anys editant un llibre recollint fotografies, testimoniatges, anècdotes i dades curioses del nostre Grup; també gravem un Compact-Disc amb tot el nostre repertori i el més representatiu de la nostra comarca.
Entre els anys 1996 i 2004 el Grup realitza una Trilogia de espectacles: “De Nevaters a Gelaors”, “Els Collites” i “La Font de la Plaça” en els quals es tracten les arrels del poble d’Ibi com són el Gelat i les diferents collites que hi havia durant l’any i la seua relació amb el folklore.
Al marge d’aquesta trilogia es realitzen diversos festivals com “El Festival del Mil.leni” per a celebrar l’arribada de l’any 2000 o l’homenatge a la Tia Carmen.
En els anys 2005 i 2006 se celebra el 60 Aniversari, gravant un nou CD titulat “Als Sabaters” amb la música d’Ibi i d’altres localitats de la Comunitat Valenciana. També es va editar un DVD que recull la història de el Grup. Com a colofó d’aquest aniversari es realitza un festival on es presenta tant el DVD com el CD i s’homenatja a Carlos Cerdà i Juan Cerdà amb motiu dels seus 50 anys en la Rondalla.
L’any 2008 es crea la pàgina web www.grupdedansesibi.net on es van publicant totes les notícies referents a actuacions, festivals, activitats i història del Grup.
El Grup no es limita a realitzar actuacions i festivals, sinó que organitza activitats perquè participe tothom, un exemple és l’activitat “Dansant pels Barris” on se celebra un assaig en els diferents barris d’Ibi on tot el que vulga pot participar en els balls. Un altre exemple són “Els Nits del Sonet” esdeveniment periòdic celebrat en la Seu del Grup.
L’any 2010 se celebra el 65 Aniversari, començant amb el Festival “Dansant pels Pobles” amb la participació dels grups de Castalla, Onil, Ibi, Tibi i Xixona.
En 2011 el Grup torna a eixir a l’estranger, participant en el Festival Internacional “Prague Folklore Days” juntament amb altres 40 grups, sent reconegut com a Grup amb millor indumentària pel vestit de Pastora.
En 2015 se celebra el 70 aniversari amb un Festival que reuneix més de 100 persones que han ballat i tocat en el Grup durant diferents èpoques.
En definitiva, ara com ara 70 anys d’història per i per al nostre folklore.
En 2019 es posa en marxa l’Escola Infantil, amb 15 alumnes en el seu primer curs i més de 20 en el seu segon curs.
En el “Festival d’Estiu” de l’any 2019 actuen per primera vegada les alumnes i alumnes de l’Escola Infantil.
A la fi de 2018 s’organitza juntament amb el Grup de Danses de Xixona l’espectacle “Gelaters i Torroners” en el Teatre Riu d’Ibi, que repassa els llaços de totes dues poblacions a través del comerç del gel i de la indústria geladora. Aquest espectacle s’interpreta també al gener de 2019 en la població de Xixona.
A l’agost de 2019 es participa en el “IV International Folklore Festival in Viena, Àustria”, juntament amb més de 40 grups participants.
L’any 2020 es compleix el 75 aniversari del nostre grup, encara que la pandèmia del COVID19 ens ha impedit realitzar les activitats que teníem previstes, i que durem a terme en el moment en què es ens permeta i siga segur.